31
Μαϊ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ |
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ναύπλιο, 31 Μαΐου 2011
«Ψήφισμα για το Νοσοκομείο Ναυπλίου»
Την έντονη διαμαρτυρία και την οργή του για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το Νοσοκομείο του Δήμου μας διαδήλωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων με ψήφισμά του, εκφράζοντας έτσι την αντίδραση του. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλιέων, Παναγιώτη Αναγνωσταρά, την Δευτέρα 30/5/2011 κλήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τελικά εκδόθηκε ψήφισμα με το οποίο ζητείται η διατήρηση της λειτουργίας του νοσοκομείου της πόλης με συγκεκριμένη πρόταση λειτουργίας του. Το παρακάτω ψήφισμα πρότεινε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το σώμα.
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΕΚ ΤΗΣ 16ΗΣ / 30-5-2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
Με μοναδικό γνώμονα την υποχρέωση παροχής ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες των Δήμων Ναυπλιέων , Επιδαύρου και Ερμιονίδας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου.
Είναι δεδομένο, ότι στην Αργολίδα από ετών έχουν αναπτυχθεί παράλληλα δύο ισοδύναμα νοσοκομεία, μάλιστα προσφάτως επεκταθέντα, από τα οποία, όμως, κανένα δεν έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει το άλλο. Θεωρούμε ότι με την απαραίτητη στήριξη της πολιτείας σε ότι αφορά το ιατρικό και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το σύγχρονο ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, το νοσοκομείο Ναυπλίου, πρέπει να συνεχίσει και να αναβαθμίσει τη λειτουργία του με την ανάπτυξη συγκεκριμένων κλινικών ειδικοτήτων αλλά και τη δημιουργία Τ.Ε.Π. και λειτουργία Μ.Α.Φ. στον ήδη διαμορφωμένο χώρο. Το νοσοκομείο Ναυπλίου ανταποκρινόμενο στην αναγκαιότητα των καιρών για εξοικονόμηση πόρων αλλά και στην υποχρέωση παροχής πλήρους και ασφαλούς υγειονομικής περίθαλψης σε όλους τους κατοίκους του Νομού Αργολίδας και της μείζονος περιφέρειας, στους οποίους προστίθεται και μεγάλος αριθμός τουριστών, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα δύο νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους πρέπει και μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά κάτω από οργανωτικό και διοικητικό σχήμα, που θα είναι αποτέλεσμα επιστημονικά εμπεριστατωμένης μελέτης και θα υπηρετεί αυτό το στόχο. Αν θέλει η κυβέρνηση να μειώσει τις δαπάνες λειτουργίας των δύο νοσοκομείων θα μπορούσε κάλλιστα να το επιτύχει καταλήγοντας σε μία κοινή διοίκηση και πραγματοποιώντας τόσο έλεγχο των προμηθειών και των διαδικασιών ανάθεσής τους όσο και εξορθολογισμό του προσωπικού. Όσον αφορά το Νοσοκομείο Ναυπλίου αξιολογήθηκε το έτος 2010 και κρίθηκε έως ένα από τα 26 νοσοκομεία της χώρας , σε σύνολο 117, με τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Επομένως παραμένει δυσεξήγητο το κριτήριο μετατροπής του σε νοσοκομείο χρονιών παθήσεων. Επιπλέον τα δύο νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους είναι κτιριακά ισοδύναμα , με αποτέλεσμα κανένα από τα δύο να μη μπορεί να απορροφήσει εξ’ ολοκλήρου το άλλο. Πως λοιπόν θα επιτευχθεί η σωστή και ολοκληρωμένη λειτουργία του ενός; Εκτός κι αν στη σκέψη της Κυβέρνησης είναι η προσφυγή στο Νοσοκομείο Κορίνθου, γεγονός που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Δυστυχώς δεν έχει γίνει κατανοητό πως όταν επιδιώκουμε την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, η οποία πρέπει να αποτελεί το ζητούμενο όλων μας και κυρίως της κυβέρνησης, δε μπορούμε να καταδικάσουμε το Ναύπλιο τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην Αργολίδας σε στέρηση υπηρεσιών υγείας και σε αδυναμία εξυπηρέτησης των αναγκών στον τομέα της υγείας τόσο των κατοίκων του ευρύτερου Δήμου όσο και των τουριστών. Σημειωτέον, ότι από το Νοσοκομείο Ναυπλίου εξυπηρετούνται περιστατικά που παραπέμπονται και από τα Κέντρα Υγείας Λυγουριού και Κρανιδίου. Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι δε νοείται τουριστική ανάπτυξη , όταν ο τουρίστας που επισκέπτεται την πόλη του Ναυπλίου θα ξέρει ότι η πόλη στερείται νοσοκομείου και παροχών άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Ε μ μ έ ν ο υ μ ε λοιπόν στη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου συμπληρωματικά με το νοσοκομείο Άργους υπό μία ενιαία διοίκηση.
|